11 Mart 2017 Cumartesi

Leonardo Da Vinci Koordinat Sistemini mi Çizdi ?

Matematik evrenseldir. Herkes matematiğe belli oranlarda katkı verir veya matematikten faydalanır. Escher resimlerinde kullanmıştır matematiği , Mozart müziğinde , Mevlüt Mert de hayatını olasılıklar üzerine kurmuştur.

   Bu hafta kafama takılan isim Leonardo da Vinci idi. Rönenans döneminde yaşamış Da Vinci ; filozof , mimar , astronom , mühendis .... o kadar özelliği var ki büyük bir ressam olduğunu daha yazamadık. Çoğu insan Da Vinci Amcayı Mona Lisa sı ile tanır ama ben burada sizlere Mona Lisa ile değil Da Vinci Amcanın Kafatası tasarımı ile ilgili bir iddaa ortaya atacağım..

 Kafatası Tasarımındaki sistemi Fermat mı aldı ? 

Da Vinci ile yaptığım araştırmalarda yaptığı tasarımları incelerken bir kafatası dikkatimi çekti. Bu kafatası içine yerleştirilmiş bir koordinat sistemi var gibiydi. Daha sonra koordinat sisteminin tarihine bakma ihtiyacı duyduğumda gördüklerim beni şok etti. Koordinat sistemi 1637 yılında çizilmişti , oysaki Da Vinci 1519 yılında vefat etmişti. Da Vinci'nin çok yönlü bir insan olmasının bir sonucu belki de bu çalışmadır. Da Vincinin helikopter çizimleri , anatomi hakkındaki yaptıklarını düşündükçe ,  Fermat'ın da  bu çizimlere bir göz atıp atmadığı kafamda hala bir soru işareti olarak yerini almakta..



Kaynakça
https://tr.wikipedia.org/wiki/Leonardo_da_Vinci
http://www.acikbilim.com/2012/10/dosyalar/ressamlikta-gizlenen-bilim-leonardo-da-vinci.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder